hoe inschrijven

Wij danken jullie alvast voor het vertrouwen dat jullie willen schenken aan onze school. Wij gaan proberen om met de grootst mogelijke zorg te werken met uw kind en dat begint al van bij de start : 

 

  • Kennismaking met de school : 

Omdat we voorlopig alle rondleidingen moeten annuleren, hebben we een brochure ontworpen die jullie al zoveel mogelijk info geeft omtrent de werking van onze school. 

Download hier onze brochure :

Schermafbeelding 2020 03 23 om 18.38.37

 

  • Hoe inschrijven voor schooljaar 2020-2021

Inschrijven kan voor broers en zussen vanaf woensdag 25 maart 2020 tot 15 mei 2020 (voorrangsmaatregel) telefonisch!

Inschrijven voor andere leerlingen kan vanaf maandag 27 april 2020 om 8u30 op school (niet telefonisch!).

 

Stap 1: digitaal aanmelden via de computer (vanaf maandag 18 mei om 8u30 tot en met 29 mei om 15u30) : tijdstip van aanmelden is niet van belang!!!

Klik op de onderstaande link (dit is in samenwerking met de scholen van Sint-Niklaas) : 

 

http://www.naarschoolinsintniklaas.be/basisonderwijs/website18/

 

en scroll tot de laatste groene knop 'nu aanmelden' : 

Schermafbeelding 2020 05 15 om 10.37.22

  Voor onze school zijn de vrije plaatsen :

  • voor type-9 : 3 vrije plaatsen
  • voor type basisaanbod : 21 vrije plaatsen

          

Stap 2: bepalen van tickets

De computer schikt alle leerlingen op basis van afstand in vogelvlucht van de school tot het domicilieadres van het kind en geeft leerlingen die nu reeds kunnen inschrijven een toelating (een ticket). Deze mail wordt verstuurd vanaf 2 juni

 

Stap 3: tickets verzilveren (inschrijving) 

De ouders die een toelating (of ticket) hebben ontvangen nemen contact op met de school. Er wordt een afspraak gemaakt om effectief in te schrijven. Dit moet tussen 3 juni en 23 juni gebeuren.  Op dat moment moet je het verslag van het CLB of een voorlopig attest kunnen voorleggen. 

 

Eventuele stap 4 : vrije inschrijvingen vanaf 30 juni

Bent u er niet bij? Dan staat u op de wachtlijst.

Komt er een plaatsje vrij, nemen we contact op met de eerstvolgende leerling op de lijst. 

Is er een type nog niet volzet, kan er daarna vrij ingeschreven worden vanaf 30 juni.

Heb je hulp nodig bij het aanmelden of heb je vragen over deze procedure, mag je zeker contact opnemen met de school (03/775 45 32) tijdens de normale schooluren. We helpen je graag verder (via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. : directie Jonas Van de Vyver of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. : psychologe Tine Van Wezemael).

 

  •  Info vorige school : 

Na inschrijving wordt er een info opgevraagd bij de vorige school en het CLB over wat er al geprobeerd is en wat werkt en wat niet. Leerkrachten of zorgco's die deze info graag zelf komen toelichten zijn van harte welkom!

  • Testdagen : 

Wanneer het terug mogelijk is organiseren wij testdagen op school voor onze leerlingen basisaanbod. De kinderen komen dan een halve dag naar onze school waarbij wij een zo juist mogelijke bepaling doen voor Nederlands en wiskunde. 

Voor de leerlingen type-9 is er een kennismakingsmomentje in de klas eind augustus om de klasgenoten en de leerkracht al eens te ontmoeten. 

  • Infoavond op school :

Begin september worden alle ouders uitgenodigd op onze infoavond en krijgen ze info over de werking van onze school en de voorstelling van ons team.  Daarna wordt in de klas zelf het niveau en de werking van de klas toegelicht.

  • Beginklassenraden nieuwe leerlingen

Op de beginklassenraden van de nieuwe leerlingen half september worden jullie als ouders uitgenodigd. 

Jullie zien dat er heel wat inspanningen gebeuren op onze school om de overstap zo vlot mogelijk te laten verlopen. Wij hopen dat hierdoor het kind én de ouders zich zo snel mogelijk goed voelen op onze school.