lavendel.png
top4.png
   
   


 

Dit is ons rekenhinkelpad voor 2017-2018

reken 2017 18

 

Voor wiskunde (rekenen) hebben we dit jaar 11 groepen die eveneens allemaal op een ander niveau starten en aan een ander tempo kunnen evolueren, afhankelijk van de kinderen in de groep. Elk kind heeft een rekengroep die los staat van de taalgroep. Elke morgen van 9u tot 10u05 gaat elk kind naar zijn rekengroep.

De groepen starten allemaal op een verschillend niveau, afhankelijk van het niveau waar de kinderen het jaar daarvoor geëindigd zijn. Elk jaar opnieuw worden deze groepen na de klassenraden opnieuw samengesteld om zo homogeen mogelijke groepen van leerlingen te verkrijgen die ongeveer op een zelfde tempo kunnen evolueren. Sommige groepen geraken enkele leermaanden verder op een schooljaar, anderen bijna een gans schooljaar.

  • De eerste groep is een speelleerklas (zonnegeel) die de overgang maakt van kleuterklasniveau naar 1ste leerjaar (voorbereidende vaardigheden om te komen tot rekenen). 
  • Dit jaar hebben we 3 klassen op niveau eerste leerjaar (honing, framboos en robijn)

 

  • Op niveau 2de leerjaar hebben we 4 klassen (gras, kiwi, appel en hemelsblauw)

 

  • We hebben ook 1 klas niveau derde leerjaar (marineblauw)

 

  • De twee hoogste rekengroepen (magenta en middernacht) werken aan de hand van teamteaching namelijk 2 leerkrachten voor een grotere groep. Zij starten een niveau naar eind 3de. Enkele leerlingen starten reeds een niveau begin 5de

 

  • Niet elk kind haalt dit niveau en de evolutie doorheen de school hangt volledig af van de mogelijkheden van het kind en de leerevolutie die het kind doormaakt.

Indien nodig kan je nog individueel ondersteund worden door een bijzondere leerkracht voor rekenen of de ergotherapeute of kinesitherapeute.