Corona-update

De nationale veiligheidsraad heeft een exit-plan gecommuniceerd. Er wordt minstens tot 15 mei geen les gegeven op school. De leerlingen blijven al zeker tot dan thuis. Toch merken we dat onze kinderen vooral het sociale contact met de leerkracht en de klas missen. Wij doen er nu al alles aan om zoveel mogelijk contact te maken met onze leerlingen. De school is alle dagen bereikbaar. Aarzel niet om contact op te nemen met ons met al uw vragen, bezorgdheden,... 

 

Wij doen er alles aan om in de periode dat onze kinderen nog niet naar school kunnen komen, alle kinderen van werk te voorzien thuis. Wij vinden het erg belangrijk dat al onze kinderen elke weekdag bezig zijn met iets van schoolwerk.

 • Er wordt voor elk kind werk op papier voorzien. Dit kan opgehaald worden op school en in uitzonderlijke gevallen kan dit zelfs thuis geleverd worden. 
 • afgewerkte bundels mogen altijd bezorgd worden aan de leerkracht om verbeterd en bekeken te worden. 
 • In alle klassen wordt de mogelijkheid geboden om via Bingel, smartschool of Scoodle Play digitaal oefeningen te maken.
 • bij 'handige links' en dan 'oefeningen' op onze website vind je heel veel leuke educatieve computerspelletjes die je gratis kan spelen. Leren hoeft niet saai te zijn!
 • Wie thuis niet beschikt over een laptop of iPad kan steeds contact opnemen met de school om tijdelijk zonder kosten een chrombebook te lenen
 • Wij doen er alles aan om zoveel mogelijk ouders te voorzien van een account op smartschool zodat er een vlotte communicatie met de school mogelijk is. U mag steeds contact opnemen met de school als het niet lukt of als u nog geen login gegevens hebt.
 • via smartschool kan ook contact opgenomen worden met de leerkrachten indien er vragen zijn rond de leerstof.
 • In sommige klassen wordt les gegeven of contact gemaakt met medeleerlingen via smartschool live.

In uitzonderlijke gevallen zorgt de school voor opvang.  Er is minimaal busvervoer mogelijk voor de leerlingen die recht hebben op deze noodopvang.

Welke leerlingen komen in aanmerking voor deze noodopvang?

 • Hun ouders werken binnen de zorgsector (ziekenhuizen, woon- en zorgcentra...).
 • Enkel de grootouders kunnen voor de opvang zorgen.
 • kwetsbare gezinnen (bv in opdracht van de jeugdrechtbank)

We vragen uitdrukkelijk om contact op te nemen met de school als u denkt in aanmerking te komen voor deze opvang op school. Dan maken we concrete afspraken in verband met de uren van de opvang en het eventuele busvervoer.

Deze beperkte opvang zal doorgaan tijdens de schooluren van 8.50u – 15.25u. Hier kan ook met halve dagen gewerkt worden. Meer afwijkende uren niet.

Wij hebben voor de praktische organisatie graag een zicht op het aantal leerlingen dat naar de noodopvang op school zal komen. Gelieve zo snel mogelijk contact op te nemen met de school (telefonisch 03/775 45 32, via smartschool of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Hoe we een veilige heropstart van de lessen ten vroegste vanaf 15 mei gaan organiseren zal in de komende weken sterk uitgewerkt worden op school. Wij zullen dit zo snel mogelijk met jullie communiceren. We gaan proberen dat al onze leerlingen toch 1 of 2 dagen per week naar school kunnen komen met een wisselsysteem

Bedankt voor het begrip.

Jonas Van de Vyver, directeur